Fillimi » Blog

Blog

Koha: Qershor-22-2018

Pjesë standarde në treg kryesisht çelik karboni, çelik inox, bakër tre lloje të materialeve.
(A) Çeliku i karbonit Përmbajtja e çelikut të karbonit çeliku i karbonit për të bërë dallimin midis çelikut të karbonit të ulët, çelikut të karbonit dhe çelikut të karbonit të lartë dhe çelikut aliazh.
1, çeliku me karbon të ulët C% ≤ 0.25% Brendshëm i njohur zakonisht si çeliku A3. Jashtë vendit, në thelb quhet 1008,1015,1018,1022 dhe kështu me radhë. Përdoret kryesisht për 4.8 bulona dhe 4 arra, vida të vogla dhe produkte të tjera pa kërkesa të fortësisë. (Shënim: Gozhda e bishtit të stërvitjes është bërë kryesisht nga materiali 1022.)
2, çelik karboni mesatar 0.25%.
3, çeliku me karbon të lartë C%> 0.45%. Aktualisht nuk përdoret në treg.
4, çeliku aliazh: shtimi i elementeve aliazh në çelik karboni të thjeshtë për të rritur disa nga vetitë e veçanta të çelikut: të tilla si 35,40 molibden kromi, SCM435,10B3
(B) Niveli i Performancës prej çeliku inox: 45,50,60,70,80.
Nën austeniti kryesor (18% Cr, 8% Ni) rezistencë e mirë ndaj nxehtësisë, rezistencë ndaj korrozionit, shkrirje e mirë. A1, A2, A4. Martensite, 13% Cr Rezistenca ndaj korrozionit është e dobët, forcë e lartë, rezistencë e mirë ndaj konsumimit. C1, C2, C4 çelik inox ferritik. 18% shqetësimi i Cr është më i mirë, rezistenca ndaj korrozionit më e fortë se martensiti. Materialet e importuara aktualisht në treg janë kryesisht produkte japoneze. Kryesisht sipas klasave SUS302, SUS304, SUS316.
(C) bakri përdoren zakonisht materiale për bronz, aliazh zink-bakër. Tregu kryesor me pjesë standarde bakri H62, H65, H68.